L’Internet de les coses: un nou camí cap a la prosperitat europea

La Internet de les Coses és un terme que s’aplica per igual al mètode per controlar la temperatura d’una llar amb un telèfon mòbil a centenars de quilòmetres de distància o el consum de combustible dels motors d’un avió mitjançant sensors.

A. T. Kearney va dur a terme recentment un estudi investigant i l’analitzant en profunditat l’impacte de la Internet de les Coses. L’objectiu era comprendre més a fons el valor que ofere
ix i les formes en què els països membres de la Unió Europea puguin abordar millor els obstacles que impedeixen obtindre beneficis. La conclusió general que es va extreure és la següent: dins els propers 10 anys el mercat de solucions IoT tindrà un valor de 80 mil milions d’euros i el seu valor potencial per a l’economia continental podria arribar a prop del trilió.

Per aquest motiu la Internet de les Coses pot tenir un considerable efecte «multiplicador». En base als càlculs, cada euro gastat en solucions IoT podria generar fins a 12 euros en millores de la productivitat, millorant directament el poder adquisitiu. Això podria transformar la competitivitat d’Europa, però no sense que la Unió Europea superès alguns obstacles importants.

Si bé l’impacte considerable d’aquests casos d’ús pot indicar que la Internet de les Coses és una panacea, A.T. Jearneyt insisteix que no és; es necessita molta cura per aconseguir els beneficis dessitjats. A més de la tecnologia, s’hauran de crear nous models de negoci per extreure valor de objectes connectats. També seran necessaris acords d’estàndards comuns en els ecosistemes de solucions per a interoperar i redissenyar processos per generar guanys d’eficiència.

Llegiu l’estudi complet en el següent enllaç.

All rights reserved Salient.

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, apreti l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies